(7 F0T0) Contoh Yang Baik! Anggota Bomba tetap SOLAT walau sibuk bertugas..

134

Tidak kira di mana pun kita berada, apa jawatan yang kita sandan, bukan lah alasan untuk kita melengahkan solat jika tiada sebarang halangan atau keuzvran. Tambahan pula jika tindakan kita ini, bakal menjadi contoh buat anak muda atau generasi akan datang.

Baru2 ini, gambar anggota bomba menjadi bualan dan mendapat pujian dikalangan netizen. Tersentuh hati saat melihat keadaan bomba bertugas, sumber serba kekurangan untuk mendirikan solat dengan selesa. Namun itu bukan lah alasan bagi mereka untuk menangguhkannya!

Tahniah, walau sesibuk manapun tugas, walau sepayah manapun tugas, solat jangan sesekali ditinggalkan.

Foto2 anggota Bomba bertungkus lumus siang dan malam memadamkan kebak4ran kebun di sekitar Kg Jenjarom 2 3 hari ni.

Berikut status Facebiik dari page Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia (Fir3 & R3scue Department of Malaysia) yang membuat netizen kagum dan bangga dengan abam Bomba…

Asap tebal, kekurangan oksigen, tanah jerlus kan ku hadapi hanya demi memastikan kamu semua dapat menjalani kehidupan seperti biasa dengan udara yang baik.

Namun begitu, bantulah kami dengan tidak melakukan sebarang pembakaran terbuka dengan sewenangnya, tidak membuang puntung rok0k merata-rata, tidak membuat pembakar4n longgokkan sampah/daun kering.

Cuaca panas seperti ini pelbagai kemungkinan boleh berlaku. Bersama kita jalankan tanggungjawab demi kesejahteraan kita bersama.

Kepada masyarakat di luar sana, fikirlah banyak kali sebelum anda melakukan sebarang aktiviti pemb4karan tanpa pantauan. Jangan kerana tindakan kita yang aambil lewa, menyebabkan masyarakat sekeliling menanggung kesannya.

Semoga tugas mereka diberkati Allah. Amin.

Sumber : telagananbiru

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here