Tular Rakaman Video Mengatakan Acab Dijumpai Dan Tak Mahu Balik. Pemilik Sebenar Tampil Memberi Penjelasan!

463

Rakaman Video Disediakan Dibawah

Satu video tular di media sosial dikatakan peserta Gopeng Ultra Trail, Mohammad Ashraf Hassan, 29, yang dilaporkan hilang pada 23 Mac lalu telah dijumpai.

Menurut pemuat naik video tersebut, acab tidak mahu balik kerana sudah berkahwin dengan bunian,

Astagfirullahal’adzim

Video tersebut tersebar luas dan sekelip mata menjadi tular kerana kes kehilangan acab ini telah menarik perhatian seluruh rakyat Malaysia terutama ia telah dikaitkan dengan unsur unsur mistik atau bunian.

Menurut individu yang muatnaik video tersebut selain daripada kenyataan acab sudah berkahwin, ada syarat lain iaitu acab harus digantikan dengan lelaki lain.

Ini Rakaman Video Tersebut

Pemilik Video Tampil Beri Penjelasan Dan Ternyata Semuanya PALSU

Sebuah kumpulan yang diberi nama Poseidon Paranormal Investigator adalah pemilik sebenar rakaman video tersebut dan mereka kesal video mereka diputar belitkan.

Ini kenyataan mereka ..

Sejak 2 hari yg lalu satu video telah tersebar dengan luas di media sosial sehingga menimbulkn pelbagai tanggapan dan kontroversi… video tersebut di share secara meluas di fb mahupun di aplikasi wassup.

Sedikit pencerahan dari pihak kami yg merupakan pemilik sebenar rakaman video tersebut..rakaman tersebut dirakamkan pada 5 april 2019,pukul 5.22 pagi..oleh team kami sendiri yg ketika itu berada dilokasi…seperti yg digembar gemburkn dengan cerita yg dikaitkn acab telah ditemui oleh ustaz dan pihak bomba tetapi enggan blik adalah palsu semata2.

Tidak ada kena mengena dengan video tersebut..kes yg berlaku dalam video ini adalah percubaan ikhtiar oleh satu team dr kelantan bersama abang dan kakak mangsa..yg turut ada dilokasi ketika itu adalah team Kami(PPI) dan team dr langkawi (LPMC).

Hentikn kabar Angin dan cerita2 karut yg tak masuk dek akal…sekali lagi saya katakan video yg tersebar itu tidak ada kena mengena dengan cerita yg disampaikan…..,harap maklum.

Sumber – Poseidon Paranormal Investigator via KLViral

Banyakkan istighfar dan jangan mudah percaya. Jangan mudah percaya cakap jin. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here