Kisah Benar Cerita Cinta Agung Diva Kpop Lee Hyo Ri Dan Lee Sang-Soon

653

 

Kebahagiaan tidak boleh ditakrifkan dengan kebendaan. Anda mungkin memiliki segalanya tetapi tidak semestinya harta benda tersebut boleh memberikan anda kebahagiaan yang dicari.

Paras rupa, harta dan kedudukan pula bukan segala-galanya dalam percintaan. Cinta sejati itu cinta yang menguatkan, cinta yang membuatkan anda berani dan bebas menentukan hidup.

Pada zaman kemuncak kariernya sebagai artis terkenal, dia mengambil keputusan untuk meninggalkan kerjayanya dan berkahwin dengan seorang lelaki yang kurang tampan.

Kasut tumit tingginya digantikan dengan kasut petani. Sejak daripada itu dia tinggal jauh terpencil di sebuah kampung, jauh dari dunia hiburan yang gilang-gemilang. Ya, ini kisah benar. Sebenar-benar kejadian…

Ini kisah kehidupan sebenar Lee Hyo Ri…

Lee Hyo Ri perlu membiasakan diri dengan ramai orang.Badannya begitu kurus dan seks1 semasa dia menari, suatu ketika dahulu.

Pada tahun-tahun popularitinya melonjak, pakaian yang dipakai terjual dalam masa satu malam sahaja.Lagunya “10 minutes” menjadi lagu pop terkenal dan dimainkan di mana sahaja.

Walaupun bintang pop Korea muncul seorang demi seorang kini tetapi tiada siapa yang boleh mengantikan status “National Goblin” miliknya.

“Biasanya orang cantik akan dicemburui tetapi sebaliknya berlaku pada Lee Hyo Ri kerana walaupun dia cantik dia disayangi oleh semua orang.”

Ini mungkin keranan personalitinya yang tersendiri. Lee Hyo Ri dikatakan sangat seks1 ketika di atas pentas, bersemangat dan berani dalam menunjukkan pelbagai persembahan.

Dia tidak cerewet untuk bermain apa sahaja permainan dan sentiasa menghadiri pertunjukan tanpa solekan. Walau bagaimanapun, dia masih menarik dan dikagumi oleh ribuan peminat.

Dengan kelebihan yang dimiliki- cantik, baik, bentuk badan yang sempurna dan kaya selayaknya dia berkahwin dengan lelaki yang kaya dan hidup dalam kemewahan.

Namun, dia bukan seperti gadis lain. Pada 2013 dia telah mengumumkan tentang perkahwinannya secara tiba-tiba. Berita tersebut telah membuatkan jejaka-jejaka Korea menangis! Mengapa? Kerana Lee Hyo Ri berkahwin dengan Lee Sang-soon, seorang lelaki yang tiada rupa.

Ibu kepada kedua-dua keluarga turut menangis. Ibu Lee Hyo Ri menangis kerana menantunya kelihatan begitu h0d0h manakala ibu Lee Sang-soon menangis kerana dia membaca berita yang menyifatkan hubungan mereka seperti “beauty & the beast”.

Oleh kerana dia kelihatan kurang tampan jadi orang berpendapat dia adalah seorang yang kaya.

Namun hakikatnya tidak. Dia adalah seorang penyanyi dan penulis lagu. Kemasyhurannya juga lebih rendah jika dibandingkan dengan Lee Hyo Ri. Dia juga bukan berasal dari keluarga yang kaya seperti yang disangkakan.Rupa, kemahsyuran, status… tiada yang setanding dengan Lee Hyo Ri.

Tetapi Lee Hyo Ri berkata: “Oppa tidak seperti lelaki lain, saya mungkin boleh mendapatkan wang, tetapi dia boleh yang memberikan saya rasa kestabilan, apa masalahnya jika dia kelihatan h0d0h, bagi saya dia cukup kacak, itu sudah memadai.”

Mereka berkahwin selepas dua tahun berkenalan dalam perkahwinan yang sederhana. Mereka hanya menjemput keluarga dan rakan-rakan rapat untuk menghadiri perkahwinan mereka.

Pakaian perkahwinan mereka juga tidak mewah. Sebenarnya ramai ahli perniagaan yang mahu menaja perkahwinan mereka tetapi ditolak.Selepas berkahwin dia seolah-olah hilang, semakin kurang dilihat di khayalak ramai. Ramai yang tertanya-tanya bagaimana kehidupan perkahwinannya.

Sebenarnya dia dan suaminya telah berpindah ke Pulau Jeju, persekitaran yang indah. Untuk menjalani kehidupan kampung yang sederhana tetapi kaya. Dia memetik kacang, belajar membuat kimchi dengan jiran-jiran, menanam sayur-sayuran, mencukur anjing, hari2 yang dilaluinya sangat baik dan menggembirakan.

Dia juga belajar untuk membentuk pokok, memerah susu lembu, sesuatu yang dia tidak pernah terfikir untuk dilakukan sebelum ini dan untuk mendapat lembah Sun, kehidupan beliau tidak pernah terfikir sebelum ini.

Dia dan suaminya juga menjaga taman, makan buah-buahan dan sayur-sayuran mereka sendiri setiap hari.Lebihan hasil tanaman akan dikongsikan dengan jiran atau disimpan untuk membuat jem.Mereka juga turut meluangkan dan menikmati masa lapang bersama dengan rakan-rakan mereka di rumah mereka sendiri.

Selain menjaga kebun sendiri, Hyo Ri juga menawarkan kelas yoga percuma.Suaminya sangat menyokong apa yang dilakukan Hyo Ri, apa sahaja yang dia suka, dia akan menemaninya ke pasar, membawa kraftangan DIY sendiri dan menjualnya di sana. Mereka merasa cukup dan berpuas hati dengan apa yang dimiliki.

Media cuba untuk menemubual mereka, melihat sendiri kehidupan mereka, mereka tidak berniat untuk menunjuk-nunjuk atau berpura-pura bahagia. Apa yang mereka tunjukkan hanyalah kehidupan biasa mereka, berjalan-jalan, berbual tetapi jelas kelihatan kebahagiaan mereka.

Jika dahulu mereka digelar “beauty & the beast” tetapi kini tidak lagi kerana mereka benar-benar bahagia di Jeju.Dia mungkin tidak berkahwin dengan lelaki yang kaya; suaminya juga mungkin tidak mempunyai penampilan yang menarik.

Dia telah melalui pelbagai pengalaman manis dan sedih sepanjang dia terlibat dalam dunia hiburan.Dia akhirnya sedar bahawa hidup dalam keadaan yang sederhana adalah lebih penting.Tidak kisahlah apa yang dikatakan orang ramai terhadap kehidupan mereka apa yang penting mereka bahagia dengan jalan yang mereka pilih.

Sumber Era Baru / cokelatputih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here